Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Flagrante bankkaartfraude 'spoofing' in Beerse : 'Criminelen maken €30.000 buit - waarschuwing politie'

Foto NNieuws archief.
Een dame uit Beerse is donderdag het slachtoffer geworden van bankkaartfraude of spoofing.  De criminelen slaagden erin meer dan €30.000 te plunderen.
 
"Dit is het zoveelste geval van bankkaartfraude (of spoofing) in korte tijd, ondanks alle waarschuwingen blijft dit ernstige fenomeen ook in onze politiezone hardnekkig voortduren", klinkt het bij politie Regio Turnhout.
 
"Ben je de komende dagen omringd door vrienden en familie, bijvoorbeeld tijdens een BBQ of om Moederdag te vieren, maak dan van de gelegenheid gebruik om deze waarschuwing te delen. Vooral met ouderen of kwetsbare mensen die mogelijks het doelwit kunnen zijn van deze oplichters. Wij hebben net een bericht verspreid via onze Buurt Informatie Netwerk om extra te waarschuwen.
 
Wees alert als je gebeld wordt door iemand die zich voordoet als een bankmedewerker die je wil laten geloven dat er een verdachte transactie is geweest op je bankrekening en je wil helpen om je bankkaart te blokkeren.
 
Onthoud dat echte bankmedewerkers 𝗻𝗼𝗼𝗶𝘁 aan huis komen. Laat geen onbekenden binnen om je te laten helpen met bankzaken.
Merk je een verdachte situatie op, bel dan onmiddellijk het noodnummer 101."
Foto NNieuws archief.

Deel dit artikel